گزارش برگزاری همايش اقدام پژوهی در تحصيلات تکميلی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند در 33 کیلومتری بزرگراه تهران ـ ساوه، در جنوب غربی نهران و در جوار فرودگاه امام خمینی (ره) در شهر جدید پرند، واقع شده است. تاسیس این واحد دانشگاهی در چهارم اسفندماه 1378 به تصویب رسید و در آبان ماه 1382 با پنج رشته تحصیلی، 560 نفر دانشجو و با هدف ارتقای سطح دانش علمی و عملی و ترویج و توسعهی علوم، به منظور تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص جهت خودکفایی کشور در زمینهی علوم و فنون جامعه ایران اسلامی شروع به کار نمود. این واحد در مدت زمان کوتاهی توانسته در راستای سیاستگذاری و حمایت همه جانبه ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی و معاونین محترم دانشگاه، با فعالیت، کوشش، ابتکار و پشتکار شبانه روزی مسئولین و اساتید فرهیخته، کارمندان سخت کوش و دانشجویان عزیز، در کلیه زمینهها به پیشرفتهای چشمگیری دست پیدا کند و در رتبه بندی، برابر شاخصهای تعیین شده، رتبه « بسیار بزرگ » ارزیابی شود.
هم اکنون با رشد هرم هیات علمی واحد، طی چند سال گذشته و افزایش اعضای هیات علمی استادیار و استادیار به بالا، این واحد توانسته در 12 رشته ،مجوز جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دریافت کند که هم اکنون قریب 650 دانشجوی کارشناسی ارشد در واحد مشغول به تحصیل هستند. نظر به تفاوتهای محسوسی که در شیوه تحصیل دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود دارد و نیز سؤالات مختلف مطروحه از سوی دانشجویان در خصوص روش پژوهش، تعیین استاد راهنما، ضوابط و ... شورای پژوهشی واحد تصمیم گرفت هر شش ماه یکبار، نسبت به برگزاری همایش اقدامپژوهی مبادرت نموده و دانشجویان را با ویژگیهای این دوره آشنا سازد.
بر همین اساس، نخستین همایش اقدام پژوهی در دوره کارشناسی ارشد در تاریخ 29 مهرماه 1393 ساعت 9:30 صبح با شرکت دانشجویان کارشناسی ارشد و اساتید هیات علمی شروع به کار نمود که پس از تلاوتی از آیات کلام ا... مجید و پخش سرود ملی، دکتر سعید ذاکر بستان آباد، ضمن خوش آمد گویی به حاضران، مطالب کلی در خصوص درجه فوق لیسانس (M.sc.) و دورههای مشابه آن در کشورهای مختلف ارائه و دستورالعمل کلی این دوره را بیان نمودند.
دکتر ذاکر: پس از طی دوره لیسانس و آموختن کلیاتی در رشته تحصیلی خود، در دوره فوق لیسانس یاد میگیریم چگونه تحقیق کنیم و چگونه متون علمی را بررسی نماییم. | سپس دکتر محمد قمی، سرپرست واحد، طی سخنانی مناسبتهای گذشته را مرور نموده و در خصوص اهمیت پرداختن به علم و دانش ازدیدگاه کلام خدا و احادیث مطالبی را ارائه کردند. وی همچنین از دانشجویان خواست تا ظرفیت های تحقیقاتی کارگاهها و آزمایشـــگاههای واحد را مورد اســتفاده قرار دهند و درانجام امور پژوهشی ، کارآمدی و کاربردی بودن طرح ها را مورد نظرقرار دهند. |
آقای علیرضا پوحسنی، دبیر همایش و مدیر مرکز رشد، ضمن تقدیر از آقایان مهندس احسان واعظی و بابک قاسمینژاد به خاطر طراحی، برنامهریزی و اجرای این همایش، در سخنانی کوتاه، آماری از زمانهای اخذ مجوز رشتهها و تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در رشتههای کارشناسی ارشد ارائه نمودند. | دکتر قمی: با انجام تحقیقات و پژوهشهای کاربردی که به درد جامعه میخورد ،دانشگاه باید پویایی خودش را نشان بدهد. خودکفایی و ارتباط موثر با صنعت باید از اولویتهای دانشگاه باشد. |
سپس دکتر نادر محمدی معاونت آموزش واحد، کلیاتی در خصوص اهمیت دوره آموزشی در دوره کارشناسی ارشد ارائه نمودند و رسیدن به مرحله پژوهش در دوره ارشد را منوط به گذراندن موفق دوره آموزشی آن دانستند. همچنین نکاتی را در خصوص برخی موارد مهم آموزشی که دانشجویان کارشناسی ارشد بایستی مدنظر قرار دهند، متذکر شدند.
در ادامه، ضمن پذیرایی از شرکت کنندگان، دکترعلی آذربر، در خصوص اهمیت دوره ارشد و به خصوص پایان نامه در مرحله تحصیلی بعدی یا مراحل شغلی بعدی، مطالبی را عنوان نمودند. وی همچنین از دانشجویان تحصیلات تکمیلی خواست تا تحصیلاتشان را با تمرکز بر تخصص ادامه داده و از تغییر شاخه یا گرایش بپرهیزند تا به افراد شاخصی تبدیل گردند.
دکتر آذربر: اساتید هم بایستی سعی کنند خودشان را به نحو مناسبی به دانشجویان معرفی نمایند تا دانشجویان بتوانند با آگاهی خوبی، راهنما و مشاورشان را انتخاب کنند. |
پس از دکتر آذربر، آقای علیرضا پوحسنی به عنوان مدیر مرکز رشد، سخنرانی تحت عنوان چگونگی هدایت پایان نامههای تحصیلات تکمیلی به سوی تجاری شدن و حمایتهایی که مراکز رشد در این خصوص به عمل می آورند، ارائه نمود.
دکتر فاتح سخنران مدعو همایش، کارآفرینی را مجموعهای شامل فرصتآفرینی، نوآفرینی و ارزشآفرینی دانستند و وجود رشتههای متنوع در دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پرند را فرصتی برای تربیت مهندسان کارآمدی دانست که ارتباطات بین رشتهای مناسبی را آموخته باشند و بتوانند از آنها استفاده کنند. وی همچنین اوج خلاقیت را شــهود معرفی نموده و از دانشـــجویان خواست تا با ورود به مباحث میان رشتهای، به دنبال ایدههای ناب و گرهگشا برای پژوهش باشند. در انتهای مراسم، جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان کارشناسی ارشد با مشارکت دکتر افشین فتاحیپور مدیرگروه زبان انگلیسی و علیرضا پوحسنی مدیر مرکز رشد برگزار گردید و به سؤالات دانشجویان پاسخ داده شد. وبه این ترتیب ،همایش در ساعت 12:30 به پایان رسید. | علیرضا پوحسنی (مدیر مرکز رشد): امروزه نگرش به شغلیابی با توجه به سیاستهای کوچک شدن دولت و سازمانها، از کارمندی به سوی کارآفرینی رفته است و شغلی مناسب و آیندهدار محسوب میشود که بتواند درونزا باشد. یعنی خودش بتواند شغل بیافریند. به عنوان دانشجو، در دوره تحصیلات دانشگاهی، همیشه به دنبال به دست آوردن یک ایده باشید. ایدهای که بتواند دانش شما را به ثروت تبدیل کند. حمایت های مورد نیاز اولیه شما از طریق مراکز رشد، تامین خواهد شد. |